Menno van der Veen
Saxofoon: Kika Sprangers <<

Schrijver Menno van der Veen voert je samen met saxofoniste, componiste Kika Sprangers vitale verhalen die ritmisch bol staan van de fijne ideeën, jonge profeten, voetballende vrouwen en mannen die de weg kwijt zijn.

Menno van der Veen debuteerde in 2017 met zijn roman Rimpelgeweld dat fijne recensies kreeg in oa Parool en Volkskrant en door recensente Miriam Piters ‘fenomenale druppelkunst’ werd genoemd. In 2019 verschijnt zijn nieuwe roman Ontweten bij uitgeverij Van Oorschot. Zijn verhalen kenmerken zich door een ritmische stijl, intense scènes en curieuze filosofie. Naast het schrijven is Menno wetenschapper, ondernemer en dikwijls vrij gelukkig.

Saxofoniste, componiste Kika Sprangers is bandleider van haar eigen kwintet en large ensemble waarmee ze ondermeer op het North Sea Jazz Festival optrad. Lyriek, melancholie en kleurrijke harmonieën voeren de boventoon in haar muziek, maar het begint bij de integriteit van sound. Met haar avontuurlijke spel en de wonderlijke chemie met haar medemuzikanten raakt ze haar publiek. In 2018 werd Sprangers benoemd tot Young Vip, “outstanding Nederlands jazztalent”, Daarnaast won ze dit jaar ook de prijs voor beste arrangement op de internationale B-jazz competitie. In 2017 verscheen haar door poëzie geïnspireerde EP Leaves of Lily.

RESERVEER TICKETS >>