16BIS

Tickets 06-09-2019 >>
Wilhelmina Huiskamerfestival Amsterdam West (F)

navigeer naar >> west

Sophie de Hart vormt samen met Wouter van Dijk het Utrechts, Nederlandstalig duo ’16bis’. In 2017 waren zij finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Na een jaar touren, hebben ze het cabaret achter hen gelaten en zich volledig op de muziek gestort. Samen met een looppedaal en kazoo maken ze zeer uiteenlopende muziek; van bossa nova tot blues en van jazz tot pop. Lekkere luisterliedjes die ieder hun verhaal vertellen met soms een gekke kwinkslag (toch die cabaretkant!).

Sophie stond op haar 17e met haar toenmalige rockband ONEsixtyONE in het voorprogramma van Ellen ten Damme en was zij finalist van Una Voce Particolare (NCRV). Zij deed een vooropleiding Theater aan het UCK en zat een jaar op de acteursopleiding bij Artez in Arnhem. Vorig jaar stond zij in een uitverkochte Melkweg met de Amerikaanse artiest Michael Franti en momenteel is zij naast 16bis, zangeres bij het elektronische Larry de Kat Quartet en zingt zij al acht jaar als zelfstandige jazz zangeres onder de naam Sophie Melody.

Wouter studeerde aan de Rockacademie, waarna hij zijn studies vervolgde aan de Universiteit Utrecht, waar hij Muziekwetenschappen studeerde. Wouter geeft les in gitaar, basgitaar en muziektheorie/compositie. Wanneer hij niet op avontuur is in verre landen kan men hem aantreffen in allerlei formaties, van elektronische muziek tot gypsy jazz, van pop tot progressieve metal.