Kinderprogramma 2022

Tijdens het Huiskamerfestival Amsterdam bieden we verschillende kindervoorstellingen aan in de verschillende stadsdelen. De kindervoorstellingen zijn gratis toegankelijk, wel is vooraf reserveren verplicht.

DE NIEUWE KLEREN VAN DE KEIZER
Kindervoorstelling (5+)   <<

Zaterdag 3 september 2022 – 11.00 uur
Huiskamerfestival Amsterdam Oost
BESTEL TICKETS >>

De combinatie van Joseph Haydn’s ‘Kaiser Quartett’ en het grappige sprookje ‘De kleren van de keizer’ zorgen voor een speelse kindervoorstelling (5+) van het Vespucci Kwartet met acteur Steef Hupkes.
In een tijd waar alles om uiterlijk en imago draait, een sprookje over ijdelheid in een modern jasje, verweven met de muziek van Haydn.

Met live muziek van een strijkkwartet en slechts een kledingrek als decor, blazen Steef Hupkes (bekend van o.a. de tv serie Spangas) en het Vespucci kwartet (met muzikanten van o.a. het Nederlands Philharmonisch Orkest) dit sprookje over ijdelheid nieuw leven in.

Kinderen zien met eigen ogen dat je op speelse wijze, met weinig middelen en een vleugje fantasie hele werelden tot leven kunt brengen. De tafel uit de aula wordt de poort van het paleis. Het strijken op de snaren is het weven van de stof. Ze maken kennis met klassieke muziek, en ervaren hoe muziek een verhaal kan beïnvloeden. Wat maakt dat muziek ‘goed’ is? Wanneer past de muziek goed en hoe komt dat? Samen kritisch leren kijken en luisteren.


DE VERANDERMACHINE
Kindervoorstelling (6+)   <<

Zondag 4 september 2022 – 11.00 uur
Huiskamerfestival Amsterdam Noord
BESTEL TICKETS >>

De verandermachine is een wonderlijke vertelling over vriendschap en fantasie, en over het overwinnen van je grootste angst.

Henderikus en Joyce zijn beste vrienden. Ze vinden niks leuker dan samen gekke dingen verzinnen. Fantaseren. Maar Henderikus heeft een geheim: hij durft niet naar buiten. En dus fantaseren ze altijd binnen.

Dan ontmoet Joyce een nieuw vriendje, dat haar uitnodigt om samen buiten te spelen.

Vanaf dat moment hebben Henderikus en Joyce al hun verbeeldingskracht nodig om hun vriendschap te redden. En ondertussen moet Henderikus ook nog zijn angst om naar buiten te gaan overwinnen.

De verandermachine is een voorstelling voor kinderen vanaf 6 jaar.

Credits
Regie: Sarah Jonker
Tekst: Sjoerd Meijer
Spel: Sjoerd Meijer en Vera Ketelaars
Lichtontwerp: Jeroen Helsloot

De Dennies
Sjoerd Meijer, Sarah Jonker en Vera Ketelaars vormen samen De Dennies. Ze maken fantasierijk theater voor kinderen dat zowel grappig als ontroerend is.