Kinderprogramma 2023

Tijdens het Huiskamerfestival Amsterdam bieden we verschillende kindervoorstellingen aan in de verschillende stadsdelen. De kindervoorstellingen zijn gratis toegankelijk, wel is vooraf reserveren verplicht.

Potje! (2+) <<

Huiskamerfestival Oost >>
Za 2 sept 2023 – 11.00 uur
Locatie: Tugelaweg 85, Amsterdam

Op een dag staat er midden in het oerwoud zomaar een potje. En naast het potje ligt een briefje.

‘Op dit potje passen alleen de allerliefste billetjes,’ staat erop geschreven. Alle dieren proberen het potje uit, maar de billen van de olifant zijn te groot, de slang heeft helemaal geen billen en de aap weet niet eens wat hij met een potje moet doen. Terwijl de dieren kibbelen, komt er opeens een jongetje tevoorschijn en dan beseffen ze voor wie het potje is bedoeld.

‘Potje!’, een klassieker op het gebied van zindelijkheidstraining, verscheen voor het eerst in 1997 en was het eerste prentenboek van Mylo Freeman.

Jeritza Toney vertelt verhalen, zingt en speelt muziek, in nauw samenspel met het publiek. Zij zal op een muzikale wijze deze bestseller vertalen naar een vrolijke en speelse muziektheatervoorstelling voor de allerkleinsten.

Leeftijd: 2 t/m 5 jaar
Duur: 35 minuten
Spel: Jeritza Toney
Regie: Mariska Simon
Advies: Mylo Freeman
Vormgeving: Gunilla Andersson

Foto’s
Elodie Vreeburg

Peter en de Draak (5+) <<

Huiskamerfestival Noord >>
Za 3 sept 2023 – 11.00 uur
Locatie: Likeminds, Gedempt Hamerkanaal 203, Amsterdam

De kleine Peter voelt zich eenzaam. Hij wil niets liever dan iemand vinden die er voor hem is, iemand die van hem houdt. En dan…  sluit hij vriendschap met een draak. Een draak?! Dat verzint hij natuurlijk, of toch niet?
Peter en de Draak is een verhaal over vriendschap. Over het vinden van je thuis en de kracht van je fantasie. Acteur en verteller Steef Hupkes betovert jong en oud met dit verhaal, aangevuld door het Vespucci Kwartet dat live hoogtepunten uit de strijkkwartetliteratuur speelt. Unieke ingrediënten voor een fantastische muzikale voorstelling.

Reserveer tickets. Je betaalt alleen de reserveringskosten. Reserveren is wel verplicht >>

ECHT <<

West Lacht >>
Zo 17 sept 2023 – 12.30 uur
Locatie: Erasmuspark, Amsterdam

De voorstelling “ECHT” gaat over artiestenechtpaar ‘De Magnifico’s’. Zij spelen een variétéshow vol zang, dans en goocheltrucs.
Als de show van ‘De Magifico’s’ eenmaal op stoom is, blijkt het huwelijk toch wat minder glamoureus te zijn. Er gaat steeds meer mis en deze artiesten ego’s blijken groter dan er ruimte is op het podium. Dit leidt tot grote hilariteit.

Waar het publiek net nog in zijn broek piest van het lachen, is het een moment later stil en is er ontroering.

Een Humoristische show vol hilariteit, herkenning en troost. Omdat samenleven soms wel errug moeilijk is.

“ECHT” is een voorstelling zonder tekst in de traditie van het internationale straattheater.

Het artiestenechtpaar ‘De Magnifico’s’ wordt gespeeld door Aat Dirks en Merel Voorsluis die in het ‘echte’ leven ook getrouwd en artiesten zijn. Dat is zeker geen toeval…