De website van het Amsterdams Kleinkunst Festival is tijdelijk onder constructie. We zijn even te gast op de site van het huiskamerfestival. Via deze pagina kun je je aanmelden voor het Amsterdams Kleinkunst Festival, concours om de AKF Sonneveldprijs 2023.

PODIUMTALENT GEZOCHT!

Meld je nu aan voor het Amsterdams Kleinkunst Festival en doe mee aan de AKF Voorrondes.

  • Ben je goed in cabaret, spoken word, storytelling, stand-up comedy, muziek, zang of een combinatie van deze genres?
  • Heb je de ambitie om daarmee op het podium te staan?
  • Schrijf je eigen Nederlandstalig materiaal?
  • Is het tijd dat mensen zien wie je bent?

INSCHRIJVEN

Het Amsterdams Kleinkunst Festival (AKF) verzorgt een intensief traject waarin je de kans krijgt om je te ontwikkelen. In verschillende voorrondes en met professionele begeleiding werk je je materiaal verder uit.

Het AKF staat open voor verschillende genres binnen de kleinkunst en brengt talenten de beroepspraktijk in.

Artiesten als n00b, Stefano Keizers, Van der Laan & Woe, Glodi Lugungu, Eva Crutzen, Rosa da Silva, Pieter Derks en Yentl en de Boer zijn bij het Amsterdams Kleinkunst Festival begonnen.

Lees eerst deze pagina goed door en vul daarna het formulier in.

VOORWAARDEN

– Inschrijven kan t/m 20 september 2022 via deze pagina.
– De eenmalige inschrijfkosten zijn €20,- per act. Dit is inclusief de kosten voor het verplichte seminar.
– Deelname staat open voor iedereen. Ongeacht je ervaring, opleiding of leeftijd; het gaat om wie jij bent en wat je kan.
– De voorrondes vinden plaats in Amsterdam. Je kunt een voorkeur voor een datum opgeven. We kunnen niet garanderen dat je dan wordt ingedeeld.
– De eerste voorronde bestaat uit een auditie van 10 minuten. Daarna gaan er 18 artiesten door naar de tweede voorronde, die 20 minuten materiaal laten zien. De 9 artiesten in de derde voorronde verzorgen een optreden van 30 minuten. Daarna worden er 6 halvefinalisten gekozen.
– Gedurende het hele traject krijg je Keep an Eye Masterclasses van professionals aangeboden.
– Ben jij halvefinalist, dan ga je op tournee door Nederland en krijg je een eigen coach. Ook doe je een fotoshoot en krijg je advies op het gebied van social media en praktische zaken die belangrijk zijn voor een succesvolle carrière. Dit alles is kosteloos.

Vragen? Mail dan naar Dorien.

GOED OM TE WETEN

Bij inschrijving word je betrokken bij een intensief traject. Dit zeggen we er altijd even bij omdat het een serieuze toewijding vraagt van iemand om zijn/haar leven (tijdelijk) in te richten op het vak van artiest. In ruil voor je tijd krijg je begeleiding, masterclasses én de kans op een droomcarrière in het theater. Een ding is zeker, het is één groot avontuur met jezelf in de hoofdrol!

De volgende data zijn verplicht als je mee doet aan het festival en wanneer je verder komt.

Eerste voorrondes; 10 minuten – 4 t/m 8 oktober 2022
Deelnemers laten voor publiek en selectiecommissie 10 minuten uit hun (zelfgeschreven) programma zien. Er worden 18 deelnemers geselecteerd voor de tweede voorronde.

Seminar Artist in Business – 9 oktober 2022
Deelnemers van de eerste voorrondes volgen een workshop dag over de zakelijke aspecten van het vak. Hoe maak je een interessant social media profiel? Hoe werf je fondsen? Hoe zet je jezelf in de markt? Het seminar wordt georganiseerd in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam.

Tweede voorrondes; 20 minuten audities in Theater Bellevue – 10 t/m 12 november 2022
De 18 overgebleven kandidaten laten voor publiek en selectiecommissie 20 minuten uit hun programma zien. Er worden 9 deelnemers gekozen om mee te gaan naar de derde voorronde.

Derde voorrondes; 30 minuten audities in Theater Bellevue – 15 t/m 17 december 2022
De 9 kandidaten strijden in de derde voorronde voor een plek in de halvefinalistentournee. Na de voorrondes wordt bekend gemaakt welke 6 artiesten mee gaan op tournee. Zij zijn tevens verzekerd van een felbegeerde plek in de halve finales.

Halvefinalistentournee (half januari t/m april 2023)
De geselecteerde 6 halvefinalisten maken van half januari tot begin april 2023 een try-out tournee langs verschillende theaters (gemiddeld 15 voorstellingen per artiest). Bovendien krijgt iedere act een eigen regisseur om het programma verder te ontwikkelen.

Keep an Eye Masterclass: Wimie Wilhelm (12 t/m 15 januari 2023)
De 6 halvefinalisten krijgen als aftrap van de halvefinalistentournee een masterclass van Wimie Wilhelm op Texel. Dit weekend staat in teken van de ontwikkeling van je eigen programma. Hou dit hele weekend vrij.

Halve finales in De Kleine Komedie (6 en 7 april 2023)
De zes artiesten spelen de halve finales met hun programma van 30 minuten in De Kleine Komedie. De jury selecteert drie finalisten die een dag later de finale spelen.

Finale in De Kleine Komedie (8 april 2023)
De finale wordt in De Kleine Komedie gespeeld.

Finalistentournee (oktober t/m december 2022)
De 3 finalisten maken van oktober t/m december 2023 een finalistentournee langs verschillende theaters in het land.

SCHRIJF JE HIER IN >>>

Foto: Isabelle Wenzel