DE NIEUWE KLEREN VAN DE KEIZER
Kindervoorstelling (5+)   <<

Zondag 25 september 2022 – 12.30 uur
West Lacht – Erasmuspark
BESTEL TICKETS >>

De combinatie van Joseph Haydn’s ‘Kaiser Quartett’ en het grappige sprookje ‘De kleren van de keizer’ zorgen voor een speelse kindervoorstelling (5+) van het Vespucci Kwartet met acteur Steef Hupkes.
In een tijd waar alles om uiterlijk en imago draait, een sprookje over ijdelheid in een modern jasje, verweven met de muziek van Haydn.

Met live muziek van een strijkkwartet en slechts een kledingrek als decor, blazen Steef Hupkes (bekend van o.a. de tv serie Spangas) en het Vespucci kwartet (met muzikanten van o.a. het Nederlands Philharmonisch Orkest) dit sprookje over ijdelheid nieuw leven in.

Kinderen zien met eigen ogen dat je op speelse wijze, met weinig middelen en een vleugje fantasie hele werelden tot leven kunt brengen. De tafel uit de aula wordt de poort van het paleis. Het strijken op de snaren is het weven van de stof. Ze maken kennis met klassieke muziek, en ervaren hoe muziek een verhaal kan beïnvloeden. Wat maakt dat muziek ‘goed’ is? Wanneer past de muziek goed en hoe komt dat? Samen kritisch leren kijken en luisteren.