DORINE WIERSMA
Vlieg op!   <<

Zaterdag 10 september 2022 – BLOK E
Wilhelmina Huiskamerfestival
BESTEL TICKETS >>

Wellicht is het u niet opgevallen, maar Dorine heeft zich de laatste tijd enorm ingehouden. Ze pikte en slikte van alles en beet met veel moeite op haar tong. Nu er weer ruimte is om uit te vliegen ligt de lat hoog. In ‘Vlieg op!’ zingt Dorine alleen nog maar wat ze denkt!Scherend over hoge bomen,langs schaduwkanten en afgronden komt zij zichzelf en haar medemensen tegen. Eerlijk, ijdel, pijnlijkdirect en ziek goed op gitaar.

‘…Wiersma op haar best. De liefhebbers van de ‘oude Wiersma’ hoeven zich dus geen zorgen te maken. De gevoelige kijk op Het Binnenhof en de vriendschap met de juffen van de school van haar kind heeft haar absoluut niet verwaterd tot een softie’. – Theaterkrant Patrick van den Hanenberg

‘Authentieke podiumpersoonlijkheid met originele liedjes’ – Scenes Jos Schuring‘

‘Mooie liedjes en bijzondere inkijkjes in haar ziel’ – Theaterkrant Patrick van den Hanenberg

Wiersma studeerde gitaar aan het conservatorium en rolde daarna het cabaret in. Ze stond in de finale van het Leids Cabaret Festivalen schreef het wekelijkse themalied voor het radioprogramma Andermans Veren.In 2009 won zij de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied ‘Stoute Heleen’.Optredens op de Parade, Lowlands en bij DWDD volgden. Haar vierde cabaretsolo D&A werd in de NRC geplaatst in de top 5 van beste cabaretvoorstellingen van het jaar.Ze in columnist voor het lifestyleblad ZIN en de bedenker en maker van het‘notenkwartetspel’ en van het muziekinstrument ‘de madimba’(gemaakt van badkamertegels).

Dorine was meerdere malen te gast bij DWDD. Voor dit programma schreef zij een aantal liederen in opdracht. Verder was o.a.te zien in ‘Dit was het nieuws’, ‘De slimste mens’, ‘Spuiten en slikken’ ‘Gehaktdag’ en ‘De tafel van Taal’. Begin dit jaarlanceerdezij hetalom geprezenlied ‘Het Binnenhof’. Een troubadourslied in stijl over de heropbouw van het Binnenhof èn het nieuwe politieke elan.