Double Espresso <<

Huiskamerfestival Noord >>
Huiskamers rondom de Breekstraat
Zondag 1  sept 2024 – 14.30 uur
Blok A

Double Espresso saxofoonkwartet speelt swingende stukken van oude meesters als Jelly ‘Roll’ Morton en Duke Ellington, gecombineerd met eigen composities, geïnspireerd op persoonlijke verhalen uit onze omgeving en arrangementen van stukken van onze helden, zoals Charles Mingus. 
 
Als enige vrouwelijke improviserende saxofoonkwartet speelt Double Espresso een uiteenlopend jazzrepertoire, variërend van hits uit de Roaring Twenties tot eigen composities en werk geschreven door Martin Fondse, Oene van Geel en andere Nederlandse arrangeurs. Opgericht in 2003 in het BIMHUIS, nemen we ons publiek mee op onze muzikale avonturen. Met spannende arrangementen, stomende solo’s en subtiel samenspel in onze bijzondere bezetting van twee altsaxen en twee baritonsaxen.
 
Double Espresso speelde op jazzfestivals in o.a. Breda, Loosdrecht en Delft, op podia als het BIMHUIS en het Pianolamuseum in Amsterdam en trad op tijdens buitenlandse tournees in Portugal en Oman. Ook spelen we graag op theater- en muziekfestivals als Oerol op Terschelling en het Midwinterfestival op Schiermonnikoog.
 
Double Espresso bestaat uit:
Babette Jane – altsax
Floortje Smehuijzen – altsax
Annette de Greeuw – baritonsax
Loes Rusch – baritonsax
 
Meer informatie over Double Espresso kan je vinden op www.double-espresso.nl