ELKE VIERVEIJZER
Lucht

Tickets 06-09-2019 >>
Wilhelmina Huiskamerfestival Amsterdam West (Blok C)

navigeer naar >> west

Elke Vierveijzer ontdekte op de Koningstheateracademie in ‘s-Hertogenbosch haar grote liefde voor het lied. Het lied dat schuurt, het lied dat bijt, slaat, troost, omarmt en zachtjes fluistert dat alles wel weer goed komt. Na haar ode aan de grote liedschrijver en zanger Maarten van Roozendaal toerde ze dit seizoen, met Michiel Wetzer aan de vleugel, door het land met haar debuutvoorstelling ‘Zonder Genade’, waarin ze alles wat de wereld ons voorschotelt met ongegeneerde scherpte en een liefkozende botheid onder de loep neemt. Wat u vandaag van haar zult zien is afwachten; het kan een greep zijn uit haar vurige voorstelling, het kan een vuurdoop zijn van groots en meeslepend of pijnlijk klein nieuw en pril werk. Eén ding is zeker. Alles zal draaien om het lied. Daarin wil ze wonen. En daar waar Vierveijzer thuis is, daar zal ze de deur wagenwijd voor u openzetten. U hoeft er alleen maar binnen te stappen.

In 2015 stonden we in de finale van het Amsterdams Kleinkunstfestival. In 2017 wonnen we met onze ode aan Maarten van Roozendaal – Om te janken zo mooi! – het Rabo Talentenconcours; een wedstrijd van de beste voorstelling van alle kleine zaal producties van één seizoen in Wetslandtheater de Naald in Naaldwijk. Over haar eerste avondvullende voorstelling vol eigen werk – Zonder Genade – schreef de theaterkrant:
‘Een prachtige stem, een aantal briljante hoogtepunten en bijtende noodzaak. Vierveijzer gaat een grote toekomst tegemoet’. Ze heeft het stijgend applaus stipendium toegewezen gekregen voor haar nieuwe voorstelling LUCHT.

Piano: Michiel Wetzer