ESTÉR y ALAIN   <<

Zondag 4 september 2022 – BLOK B
Huiskamerfestival Amsterdam Noord
BESTEL TICKETS >>

Buurtbewoonster Ester en Alain speelden eerder samen in de groep Los Dolores. Na een aantal jaren pauze hebben zij elkaar opnieuw gevondenen vertolken een repertoire dat zich uitstrekt over de halve wereld. Van uitbundige Flamenco, Portugese Fado, geestige Mexicaanse liedjes, Argentijnse Zamba, zwoele Son Cubano tot Braziliaanse Bossa Nova.

Ester Veldhuis, groeide op met gospel, blues, jazz en rock, en vond de kracht van haar stem in een Flamenco koor in haar geboortestad Amsterdam. Ze zong op grote hoogten in La Paz, Bolivia tot de Birmese jungle. Ze was eenvan de oprichters van de band Atajoin Bolivia, zong als gastzangeres op de Cd’s van diverse Boliviaanse bands en werd in 1997 gekroond tot zangeres van het jaar. Met Los Dolores bracht Ester een repertoire van poëtische, ingetogen en uitbundige liederen in het Spaans en ze namen twee CD’s op. Esters passie voor Spaantalige muziek kwam verder tot leven in het muzikale trio Golondrinas. Zereisde naar de bakermat van Argentijnse folklore op zoek naar de roots van deze rijke muzikale traditie. Ze zong in de Peñas van Salta, vierde carnaval in Humahuacaaan de voet van de Andes en speelde in Buenos Aires met de legendarische gitarist Juan Falú.In 2020 ontmoette Ester in Frankrijk de klassieke gitarist Luis Alberto Soría. Ze namen het album Sueños y Colores op en toerde met hem en een virtuoos muzikaal gezelschap door Spanje en Frankrijk. Momenteel geeft Ester privé zangles, organiseert zangweken op inspirerende plekken in binnen-en buitenland en treedt op met flamencogitarist Alain Labrie.

Alain Labrie geboren in Toulon, Zuid-Frankrijk groeide op in Nederland waar hij met 9 jaar begon met piano spelen. De liefde voor de gitaar won het van de piano en vanaf zijn 12 jaar speelde hij elektrisch gitaar in diverse bands. Begin 20 kwam hij in aanraking met Flamencogitaar en volgde masterclasses bij onder andere Paco Peñain Cordoba en Carlos Herediain Sevilla. Met de Franstalige flamenco/pop band Les Charmeurs geïnspireerd door het Franse lied, de Patchanka en andere mediterrane stijlen, wierf hij bekendheid, toerde door binnen-en buitenland en was regelmatig te horen op radio en tv. Met de band Luzazul (fado/flamenco/jazz) en da Gaia(flamenco/fado/latin) toer de hij door vele theaters in Nederland. Alain speelde ook met Los Doloreswaarin hij 3 extravagante zangeressenbegeleide met meerstemmig Spaanstalige liedjes. Met zijn eigen flamenco band Labryenco, een mix van flamencogitaar, percussie, fretloze bas, viool, flamenco vocalen en dans, gaat Alain terug naar zijn flamenco roots. Voor Labryencoschrijft hij alle composities zelf en heeft twee cd’s uitgebracht: Calle Ventanaen La Penúltima, die beiden lovende recensies ontvingen. Momenteel legt hij de laatste hand aan een nieuwe CD waarop ook de legendarische Jorge Pardo meespeelt. Sinds 2001 heeft Alain zijn eigen studio, studio Labrie, waar hij als producent en technicus muziek heeft opgenomen van onder andere:John Fillmore quartet, Labryenco, Los Dolores, da Gaia, Basily gipsy band, Marius Preda, Basily boys, KarenB, Banty Holler, Finvarraen meer.