FLIP NOORMAN

Tickets 31-08-2019 >>
Huiskamerfestival Amsterdam Oost (Blok A)

navigeer naar >> oost | west

“Nieuw, ruig, smerig, amusant, gevaarlijk…
GA KIJKEN, ALS JE DURFT” (Theaterkrant****)

De muziek van Flip Noorman klinkt als de humor van Zappa, de poëzie van Nick Cave en rauw als Tom Waits. Zowel de live-shows als zijn twee albums worden geroemd om originaliteit. Hij is compromisloos, het ene moment de rafelige troubadour en het andere moment de energieke performer. Flip lokt zijn publiek naar zich toe om ze vervolgens genadeloos de nek om te draaien.

Door de rockende muziek van zijn band De Noormannen sta je er maar zelden bij stil hoe ingenieus en prikkelend zijn Nederlandstalige teksten zijn. Nooit wordt een platgereden pad ingeslagen. Waarden worden stukgeslagen, Noorman schept een botsing van werelden waar maar moeilijk van weg te kijken is.

Zijn tweede album Make-Up, dat hij zelf “een ode aan de leugen” noemt, is lovend ontvangen door de pers. Het is hier op Spotify te beluisteren. Zijn debuutalbum Bellse Parese werd ook de hemel in geprezen en in 2014 overtuigde hij de jury van de Wim Sonneveldprijs.

Volkskrant ★★★★☆
‘Noorman overtuigt met een brutale grijns, scherpe teksten en een enorme bak geluid van zijn vijfmansband De Noormannen..’

Trouw ★★★★☆
‘Noorman schept een heel eigen universum vol poëtische en rauwe teksten, beeldende metaforen en af en toe lekker hoekige muziek.’

Cabaretkrant ★★★★☆
‘Flip Noorman, een kleinkunstenaar, een taalpurist en een rockster van boven tot onder.’

3voor12
‘Noorman boeit zijn publiek met verhalen en natuurlijk zijn straffe liedjes.’