HARPERT MICHIELSEN
De Blues van Kattenburg

Tickets 06-09-2019 >>
Wilhelmina Huiskamerfestival Amsterdam West (Blok A)

Tickets 07-09-2019  >>
Wilhelmina Huiskamerfestival Amsterdam West (Blok A)

navigeer naar >> west

Het is 1937. Dick Kattenburg is een jonge pianist en violist. Hij droomt van een leven als componist. Hij houdt van Amerikaanse muziek: jazz en blues. Hij hoopt ooit door te breken als filmcomponist in Hollywood. Daarvoor heeft hij les bij een van de beste Nederlandse componisten: Leo Smit. Smit wordt uitgevoerd in het concertgebouw. Een held van Dick. Dan breekt de oorlog uit. Al snel kunnen ze elkaar niet meer ontmoeten, want ze zijn allebei Joods.

Het net begint zich rond hen te sluiten en de lessen moeten daarom nu schriftelijk per brief. Illegaal. Dick is inmiddels ondergedoken en Leo moet gedwongen verhuizen naar het ghetto. Voor beiden geldt: de noten blijven stromen, daar kan geen verbod iets aan veranderen. Als bloed dat kruipt waar het niet gaan kan. Ze kijken reikhalzend uit naar het einde van de oorlog, als ze hun muziek eindelijk weer aan het publiek mogen laten horen.

Dan beginnen de treinen naar het Oosten te rijden.

Acteur Harpert Michielsen en musici Eleonore Pameijer en Tobias Bosboom vertellen dit ongehoorde verhaal over muziek die niet gehoord mocht worden.

Regie: Tonje Langeveld