HERMES AHMADI  <<

Huiskamerfestival Oost
Za 31 augustus 2024 – 20.00 uur
Blok B

Hoe komt het dat iedereen een andere waarheid heeft over de wereld, waarvan we toch wel uit kunnen gaan dat er maar eentje van is? Ze kunnen toch niet allemaal gelijk hebben? En uiteindelijk, als je alle 8 miljard mensen rangschikt, zou er toch iemand moeten zijn die het meest gelijk heeft? Wie dan? En wat doet die persoon nu? Weet die alles? En is er dan iemand aan het andere eind die weer helemaal niets weet? Pasgeborenen niet meegerekend, natuurlijk. Kom op! Denk een beetje mee!
Nou misschien is er wel een enige echte absolute, onweerspreekbare waarheid. Onweerspreekbaar. Klinkt als een zelfbedacht woord. Had die niet beter onweerlegbaar kunnen gebruiken?

Zijn niet alle woorden zelfbedacht?

Ok, paniek, er is zoveel! Er is de waarheid van de politiek, de wetenschap, de religie, onderwijs, ouders en vergeet de wappies niet!

Allemaal heel verwarrend, dus hoogste tijd voor een overzichtje! Wat is de waarheid? Hoe kom je eraan? Kun je er een broodje bapao van maken?

Heeft iedereen er eentje en maakt het allemaal überhaupt een verrekes drole uit? Tuurlijk niet! Of wel. Geen idee. Kom gewoon kijken. Wordt leuk!

Hermes Ahmadi (1987) is cabaretier/comedian, werkend aan zijn tweede voorstelling over onze percepties van de werkelijkheid. In 2018 begon hij met cabaret en al snel belandde hij in de finales van o.a. Leeuwarder Cabaret Festival en Puck’s cabaret Talent. Daarna werkte hij naar zijn eerste avondvullende voorstelling, “U Bevindt Zich Hier”, die sinds 2023 in de theaters te zien is. Hermes is verhalend, maar gaat ook voor de scherpe en onverwachte grapjes, bijzondere typetjes en bizarre onderwerpen.