KITTY GOEMAAT  <<

Wilhelmina Huiskamerfestival Amsterdam West
Zaterdag 12 september 2020 – 14.30 uur (geannuleerd)

Haar ouders zijn gescheiden. Dat is heel gewoon. Het is bovenal heel inspirerend. Twee keer verjaardagscadeaus, twee keer op vakantie, twee keer een gezellig gezin. Onder één dak konden haar ouders niet leven, ze maakten echter wel een kind. Dat kind is Kitty. Kitty is nu 25 jaar. Kitty is een beetje vreemd, in de war en heus wel vrolijk maar vooral overtuigd van het feit dat zij het anders zal doen. Hoe het anders moet onderzoekt ze in haar programma Scheidsvechter.

Met scherpzinnige liedjes, absurde sketches en haar gevoel voor zaal en taal pakt zij je in en neemt ze je mee in haar hoofd.

Teksten en muziek: Kitty Goemaat
Regie: Susanne Zuurbier

Biografie
Kitty (1994) verhuisde op haar 14de met haar ouders vanuit de Randstad naar het Friese platteland. Daar maakte ze snel de middelbare school af en vertrok naar Leeuwarden om de MBO-opleiding Artiest Theater te volgen. Op het MBO kwam ze in aanraking met kleinkunst en was meteen verkocht. Nog tijdens de opleiding zocht ze een regisseur en maakte een voorstelling waarmee ze in 2014 het Leeuwarder Cabaret Festival won. Dat opende deuren. Sindsdien heeft Kitty veel ervaring opgedaan als cabaretière in allerlei buurthuizen en kleine theaters.