LEBBIS

Tickets 30-08-2019 >>
Huiskamerfestival Amsterdam Zuid (Blok A en B)

Tickets 31-08-2019 >>
Huiskamerfestival Amsterdam Oost (Blok C)

navigeer naar >> zuid | oost

“Kenmerkend is zijn snelheid, zijn grapdichtheid, maar ook de manier waarop hij zijn persoonlijke ervaringen weet te koppelen aan de actualiteit. Een theatermaker die zichzelf en de tijdgeest genadeloos fileert.”

Hans Sibbel (1958) is een cabaretier, die in 1989 met Dolf Jansen het VARA Leids Cabaret Festival wint.

Met het duo Lebbis & Jansen maakt hij jarenlang Oudejaarsconferences en televisieprogramma’s. Daarnaast is hij o.a. redactielid geweest bij de televisieprogramma’s Dit was het nieuws en Kopspijkersen maakt hij samen met Peter Heerschop het televisie programma 127 wensen.

Sinds 1993 is Hans lid van Comedytrain, de groep van stand-uppers in Comedyclub Toomler.

Vanaf het jaar 2000 maakt Hans onder de naam Lebbis solotheatervoorstellingen. Als solist heeft Lebbis inmiddels furore gemaakt met zijn programma’s KingsizeZwart, Vuur, Het Kwaad, Hoe laat begint het Schieten?, BRANDING, Het grijze gebied en De Paardenpoetser. 

Poelifinario
Voor zijn voorstelling BRANDING wint hij in 2011 De Poelifinario. De cabaretprijs voor de theatermaker met het meest indrukwekkende programma van het seizoen.

Naast zijn theatervoorstellingen speelt Hans in 2002, in samenwerking met zijn vaste regisseur Koos Terpstra en het Noord Nederlands Toneel, in de productie Lenny, gebaseerd op het leven van de Amerikaanse zeer controversiële comedian Lenny Bruce.

In 2003 brengt hij het boekje: Het groot Lebbis Citaten Boek uit. In 2004 komt het boek W2P uit.

ZUID - vr 30 aug | Amsteldijk OOST - za 31 aug | Beukenplein