MARCO LOPES
Paraat   <<

Zaterdag 10 september 2022 – BLOK B
Wilhelmina Huiskamerfestival
BESTEL TICKETS >>

Wat kan er mis gaan als je iets goeds wilt doen voor een ander? Een heleboel! Marco Lopes, de harigste cabaretier van dit moment, staat klaar voor zijn derde voorstelling “Paraat”. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, echt waar!

Marco neemt je mee naar het moment dat hij voor iemand klaarstond. Was dat nou wel zo’n goed idee? Had hij dit wel moeten doen? Wat vindt hij er eigenlijk echt van? En hoe zeg je dat soort dingen? Wat zijn de consequenties van het aangeven van je grenzen? En wat levert het op?

Een avond vol vragen, verrassingen en verhalen over ouder worden, voor jezelf opkomen, jezelf laten zien en horen. Marco is er eindelijk klaar voor. Hoopt hij.

In de pers:

“Met de fysieke, muzikale intermezzo’s toont hij door een combinatie van poëzie en banaliteit een groot gevoel voor theatraliteit.” – Theaterkrant

“Marco laat zien dat hij uitstekend in staat is een coherente voorstelling neer te zetten, die tegelijkertijd aanvoelt als spontaan. Hij maakt indruk met subtiel spel en een tegelijk charismatische en charmante uitstraling. Dit is een cabaretier om de komende jaren te blijven volgen”. – Jury Leids Cabaret Festival

“Marco Lopes werd door de jury geprezen om zijn ontroerende zoektocht naar liefde en de perfecte plaatsing van zijn grappen over zinloosheid”. – NRC

 

Marco Lopes is acteur en cabaretier. Hij studeerde aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. In 2015 won Marco de juryprijs tijdens de Comedyhuis Comedy Competitie en in 2016 stond hij in de finale van het VARA Leids Cabaret Festival.

 In 2017 ging hij in première met zijn eerste avondvullende voorstelling ‘Moedt’ dat goed werd ontvangen, en maakte hij in 2019 zijn tweede voorstelling ‘Wees blij’. Hij speelde in de voorstelling ‘To be or not to be’ van het Zuidelijk Toneel. Daarnaast speelde hij onder andere op Theaterfestival Boulevard en het Utrecht International Comedy Festival.