Merol    <<


Op FESTIVAL JAN EEF speelt MEROL de muzikale onewomanshow LEKKER MET DE MEIDEN. Ze is de Lady Gaga van de Lage Landen. Brutaal en sexy maar met een gezonde dosis Hollandse nuchterheid en zelfspot. In haar onewomanshows vol catchy Nederlandstalige muziek, glitter, trash-glamour en wapperende haren zet ze de zaal op zijn kop en verovert ze ieders hart.

Merel Baldé (Dordrecht, 1991) studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Merel is werkzaam als actrice, stemactrice en zangeres. Ze speelde o.a. de vrouwelijke hoofdrol in Soldaat van Oranje – de Musical, de toneelvoorstelling Kuyper &amp; Wilhelmina en de Duitstalige voorstelling die Hermannsschlacht. Afgelopen zomer was Merel te zien in de paradevoorstelling Kwispelsteertje.

Op televisie was Merel o.a. te zien in Flikken Maastricht, Klokhuis en De Meisjes van Thijs. In december zal ze op het witte doek te zien zijn in de film All You Need Is Love.

Tijdens haar opleiding volgde Merel compositie- en tekstschrijflessen. Ze studeerde af met Lady White, een concert met band onder begeleiding van Sergio Escoda. Na haar opleiding is Merel altijd muziek blijven maken en in 2018 besloot ze de stap
naar de popmuziek te maken. Ze richtte de onewomanband MEROL op en bracht op 14 februari 2018 haar eerste EP genaamd BOTER uit en de videoclip bij het nummer IK WIL EEN KIND VAN JOU die meteen viral ging. Verschillende media pikte de clip op zoals VPRO Dorst, Noisey en Shownieuws. Ze was o.a. te gast bij 3FM en NPO Radio 1.
Afgelopen zomer bracht MEROL de single en videoclip LEKKER MET DE MEIDEN uit en speelde ze op diverse festivals.

Bestel tickets >>