De grootste huiskamer van Amsterdam

Huiskamerfestival Amsterdam, dat plaatsvindt van vrijdag 4 t/m zaterdag 12 september 2020, komt met een nieuw concept. Het festival gaat dit jaar niet de huiskamers in, maar maakt de grootste huiskamer van Amsterdam. Per stadsdeel wordt er gezocht naar een unieke locatie waar Amsterdammers wel hard langs fietsen, maar niet vaak naar binnen gaan. Speciaal voor het huiskamerfestival openen deze locaties eenmalig hun deuren.

Directeur Daniël van Veen licht de keuze toe: “in een tijd waarin de behoefte aan contact en intimiteit groter is dan ooit, hebben we gezocht naar een oplossing waarbinnen we kunnen voldoen aan de gestelde eisen voor het veilig organiseren van een festival. De bezoekers kunnen genieten van drie voorstellingen op hoog niveau. We zoeken naar grote locaties die we ombouwen tot intieme huiskamers. Niet de bezoekers, maar de artiesten rouleren. Op deze manier garanderen we voldoende afstand tussen de bezoekers en kunnen we toch een kwalitatief hoogwaardig evenement organiseren in verschillende Amsterdamse buurten.”

Het festival start op vrijdag 4 september in Stadsdeel Zuid en eindigt op 12 september in Stadsdeel West. Van Veen: “Stel je eens voor dat je in de rijbaan van de Hollandsche Manege zit op strobalen. We kleden het aan met schemerlampen en Perzische tapijten. Eenmalig en uniek, daar wil je toch bij zijn?” Welke locaties het precies worden houden we tot het laatste moment geheim. Bezoekers krijgen na het kopen van een ticket een verzamelplek. Dan begint de geheime route naar de locatie van de voorstelling.”

Meer informatie is te vinden op www.huiskamerfestival.nl. De ticketverkoop start op 1 juli 2020.