Een vergeten Nederlandse kampgeschiedenis – the deleted scenes
Pieter-Bas van Wiechen en Davy Maengkom <<

In oost wonen mensen uit alle hoeken van de wereld. Al die mensen hebben een verhaal. Tijdens Huiskamerfestival Oost vertelt journalist Pieter-Bas van Wiechen samen met Davy Maengkom op muzikale wijze de geschiedenis van de Japans-Indische familie van Davy.

De familie Hiraki werd na de aanval op Pearl Harbour op grove wijze door de Nederlanders opgepakt en van Java naar Australie getransporteerd. Daar werden ze in een kamp middenin de woestijn gezet. Na de oorlog moest de familie naar het totaal verwoeste Japan, waar de meesten van hen nog nooit waren geweest. Door het lot van de geschiedenis wonen de Hiraki’s nu verdeeld over Japan, Indonesië en Amsterdam.

Na hun radiodocumentaire ‘Een vergeten Nederlandse kampgeschiedenis’ presenteren Davy en Pieter-Bas nu de ‘deleted scenes’ voor het huiskamerfestival, want naast grimmige momenten was het ook het Australische kamp misschien wel het leukste in zijn soort en werden de out-tantes van Davy er volwassen.

Davy Maengkom werkte als muzikant met meerdere theatermakers samen waaronder Raymi Sambo. Pieter-Bas van Wiechen is journalist en historicus. Hij combineerde die professie in het verleden regelmatig met theater en muziek. Dat doet hij nu weer.

RESERVEER TICKETS >>