ROSA DA SILVA
Daar moet je heen
Winnaar Amsterdams Kleinkunst Festival 2019!

Tickets 01-09-2019 >>
Huiskamerfestival Amsterdam Noord (Blok A)

navigeer naar >> noord

Rosa da Silva uit Klazienaveen heeft als kind meegedaan aan de Mini Playbackshow van Henny Huisman. Daar ontdekte ze voor het eerst dat er – door een goed opgebouwde grap van Henny – werd gelachen om haar afkomst. Inmiddels woont ze in Amsterdam en is haar Portugese vader na het overlijden van haar Drentse moeder teruggegaan naar zijn geboorteland. Daardoor stuit ze op de lang uitgestelde vraag ‘Waar hoor ík thuis?’

Rosa’s voorstelling Daar moet je heen bestaat uit scènes die worden afgewisseld met zang en muziek, waarbij zij wordt begeleid door multi-instrumentalist Remko Wind. De fado over Klazienaveen is het startpunt van haar zoektocht naar wie ze zelf is, waarbij de eeuwige strijd tussen stad en provincie akelig herkenbaar is. Ze geeft je door haar personages een andere, schurende blik op de huidige maatschappij. Daarbij spaart ze niemand. Vooral zichzelf niet.

Rosa is woonachtig in Amsterdam Noord en won in april 2019 zowel de jury- als publieksprijs tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Regie begeleiding: Ilke Paddenburg | Jeroen Woe