SAMIR FIGHIL
Schwung   <<

Zaterdag 3 september 2022 – BLOK A
Huiskamerfestival Amsterdam Oost
BESTEL TICKETS >>

Samir wil thuis de perfecte vader en man zijn, op zijn werk de beste ambtenaar en ook nog eens het liefst iedereen te vriend houden. Dat gaat natuurlijk fout. Nu is hij niet alleen de kluts maar ook zijn schwung kwijt. Met scherpe observaties, herkenbare verhalen en originele typetjes geeft hij een inkijkje in de verschillende werelden waarin hij leeft en laat hij zich zonder er om heen te lullen van zijn kwetsbaarste kant zien.

Hoewel Samir al een tijdje meeloopt en in de leukste theaters van Nederland op het podium heeft gestaan, heeft hij geduldig gewacht op het juiste moment voor zijn eerste soloshow. Dat moment kwam na het behalen van de Persoonlijkheidsprijstijdens de editie van Camerettenin 2019waar de jury lovende woorden sprak over zijn natuurlijke podiumperformance en de knappe structuur van zijn voorstelling. Kortom, of hij nou zijn schwung kwijt is of niet; Samir Fighil is er helemaal klaar voor.

Samir Fighil is een geboren verhalenverteller en comedian. Getogen (met twee zachte G’s!) in zijn home Town Nijmegen, komt hij van jongs af aan in aanraking met alle lagen van de samenleving. Een uitstekende inspiratiebron, blijkt later, als Samir zich de kunst van het imiteren meester maakt. Zijn personages, incombinatie met de passie om verhalen te vertellen en daar mensen mee aan het lachen te maken, maken dat Samir in 2011 zijn podiumdebuut maakt in de wereld van comedy en cabaret. Een knallende entree. Met scherpe observaties, herkenbare verhalen en originele personages geeft hij een kijkje in de verschillende werelden waarin hij leeft en laat hij zich van zijn kwetsbaarste kant zien. Hoewel Samir al een tijdje meeloopt en in de meeste theaters in Nederland heeft gestaan, heeft hij in 2019 de persoonlijkheidsprijs van het Cameretten cabaretfestival gewonnen. De jury sprak lovende woorden over zijn natuurlijke podium performance en zijn acteertalent waar hij geloofwaardige personages neerzet.