Selma Visscher   <<

‘Er komt een moment in je leven dat je even moet wachten. Je kunt dan het beste gaan zitten. Maar dan zul je net zien dat ze geen kussentjes voor je op de stoel hebben gelegd.’ Een voorstelling over het mistroostige achter al ons voortschrijdend geluk. Met een doortastende onverschilligheid en sociaal ongewenste liedjes banjert Selma Visscher de kleinkunstarena binnen. Want als je er nog over kunt zingen, dan valt het allemaal nog best mee. Selma Visscher is een aanstormend theatermaakster en kleinkunstenares. Haar teksten en liedjes getuigen van een grote liefde voor zowel taal als muziek.

Tijdens haar studie kleinkunst aan de Toneelschool van Antwerpen vond ze een manier om taal en muziek op haar eigen wijze samen te laten komen. Na haar studie schreef ze zich in voor het Groninger Studenten Cabaret Festival, waar ze in 2016 met haar voorstelling ‘Pieletje’ de juryprijs won. En in april 2018 stond ze met haar nieuwe voorstelling ‘Wat valt er te winnen’ in de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival . Ze laat zich begeleiden door haar broer Lars Visscher, die zowel piano als accordeon meesterlijk beheerst.

De theaterkrant schreef over haar: De veelzijdige Visscher koppelt een bescheiden préséance aan brutale teksten.
De jury van het GSCF vergeleek haar met Katinka Polderman en noemde haar optreden ‘zorgvuldig geconstrueerd, intens en ontroerend’. De jury van het AKF roemde Selma om haar ‘poëtische liedjes, fijnzinnige thematiek en gedurfd concept’.

Credits:
tekst/muziek/concept: Selma Visscher en Lars Visscher

RESERVEER TICKETS >>