De Joke’s
Theo Nijland, Jan-Paul Buijs en Bart Rijnink   <<

Huiskamerfestival Oost
Zaterdag 4 september 2021 – 19.00 en 21.15 uur
Q-Factory
BESTEL TICKETS >>

Eindelijk! De Joke’s treden op! Het formidabele mannentrio is uit een diep dal gekropen om jullie met die kenmerkende mix van borsthaarpop en Purmerfunk de nodige troost te bieden.

Na al die tijd ogen Jan-Paul en Bart nog even fris. Theo is wel een stuk ouder geworden, maar juist in zijn bronzen nadagen lijkt hij het zoetgevooisde trio extra diepgang te geven. Wat klinken ze griezelig goed en wat een tijdloze klasse.

Natuurlijk is er het een en ander verschoven in de wereld, zodat sommige songs wat langs de vangrail schampen en je de ooit gedurfde, rechtse klassiekers nu bijna linkse meezingers zou kunnen noemen. Maar ach, dat zal de fans worst wezen. Wees weer welkom aan het firmament, Joke’s!

Jan-Paul Buijs, Theo Nijland en Bart Rijnink, zang, gitaar, keyboards en beats.  

Foto: Diederick Bulstra Photography

Over Theo Nijland
In 1997 ontvangt Theo de Annie M.G. Schmidtprijs voor zijn liedje Kaal en wordt hij twee keer genomineerd; voor de Vakprijs Filmmuziek van het Nederlands Filmfestival en voor de Liraprijs, een onderscheiding voor het beste scenario. Zijn cd’s Masterclass en ’t Begin van het Einde worden beide genomineerd voor een Edison Kleinkunst. Zijn 2persoonsmusical Mijn leven als Theo Nijland ontvangt De Mus op de Parade 2009. En het kinderlied Zonder pyama aan (tekst en muziek) uit de musical Kees, de jongen krijgt een nominatie voor de Willem Wilminkprijs 2010. In 2011 ontvangt hij (samen met Brigitte Kaandorp) de Annie M.G. Schmidtprijs nogmaals, ditmaal voor Lente, een lied van Brigitte Kaandorp, waarvoor hij de muziek schrijft. In 2015 krijgt hij de prestigieuze Groenman-taalprijs. Deze wordt elke twee jaar uitgereikt aan een Nederlandse of Vlaamse (media)persoonlijkheid, die zich onderscheidt door goed en creatief gebruik van de Nederlandse taal. In september 2019 krijgt hij de Poelifinario Kleinkunst 2019 met zijn programma En de rest is onzin.