TOBIAS WENTING  <<

Huiskamerfestival West >>
Do 7 sept 2023 – 20.00 uur
MidWest

Wilhelmina Huiskamerfestival West >>
Vrij 9 sept 2023 – 19.30 uur – BLOK E
Wilhelminastraat

‘No Way To Slow Down’, dat was het spoor waar Tobias zich voor lange tijd op bevond. Totdat hij doodop was van het rennen. Via grappige, ontroerende en virtuoze muzikale anekdotes, laat Tobias de sneltrein achter zich en neemt hij je mee het dwaalspoor op. Dit doet hij begeleid door Dirk Overbeek op accordeon.

Tobias Wenting
Tobias speelt piano vanaf zijn zevende. Na zijn klassiek pianostudie aan de School Voor Jong Talent, besloot hij zijn blikveld te verruimen door Compositie voor Film en Theater te studeren aan het ArtEZ Conservatorium te Arnhem. Op ArtEZ kwamen zijn liefde voor pianospelen, componeren, zingen en tekstschrijven samen binnen de Nederlandse kleinkunst. Tobias is voortdurend op zoek naar onconventionele manieren waarop muziek en tekst samen kunnen komen.


Dirk Overbeek
In alles wat hij doet laat accordeonist Dirk Overbeek de veelzijdigheid zien van zichzelf en van zijn instrument. Zo speelt hij onder andere Nederlandstalige poëtische pop, Franse chansons en eigen composities in wisselende en niet alledaagse bezettingen. Daarnaast is hij regelmatig in het theater te vinden als muzikant in (muziek)theatervoorstellingen, en arrangeert en dirigeert hij bij tijd en wijle. In een hokje valt Dirk niet te plaatsen, en hoe graag hij dat misschien wel zou willen, juist buiten de lijntjes komt hij het beste tot zijn recht.

Credits
Foto: Anne van Zantwijk