VALENTINA TÓTH
Wildbloei
Winnaar AKF jury- en publieksprijs 2022  <<

Zaterdag 3 september 2022 – BLOK A, B en C
Huiskamerfestival Amsterdam Oost
BESTEL TICKETS >>

Valentina Tóth brengt in de voorstelling Wildbloei een ode aan de hysterische vrouw. Met een mix van opera, musical, kleinkunst en klassieke muziek bezingt en bespeelt ze dit type vrouw. Ze vliegt van personage naar personage; onder andere een femme fatale, een vrouw die dolgraag body positive zou willen zijn, een mislukte K3 auditie en een natuurramp in hoogsteigen persoon passeren de revue.

Gewapend met een flinke dosis muzikaliteit, snelle schakels en grote personages, houdt ze met Wildbloei haar publiek onder schot brengt ze hopelijk een beetje sympathie teweeg. Of bevreemding. Ook goed.

Over Valentina
Valentina Tóth is actrice, theatermaker en muzikante. Na een studie klassiek piano aan het conservatorium van Brussel, studeerde ze in 2018 af als actrice aan het RITCS (Royal Institute of Theatre, Cinema and Sound) te Brussel. Na haar afstuderen maakte en speelde ze onder anderen bij De Toneelschuur, De Kopergietery, Het Houten Huis en Theater Antigone. Haar werk bevindt zich op het snijvlak tussen theater, klassieke muziek, kleinkunst en opera.

Credits
Tekst, spel en muziek: Valentina Tóth
Spelcoaching: Nona Demey Gallagher en Martha Balthazar
Regie begeleiding: Stephanie Louwrier
Foto: Anne van Zantwijk


“In deze ode aan de hysterische vrouw toont
Valentina Tóth zich een fenomenaal performer die snel en goed tussen de verschillende typetjes en nummers kan schakelen. Zij weet dat te combineren met virtuoos pianospel, een fantastische zangstem en goed gecomponeerde nummers.”  
Jury

“Valentina Tóth winnaar Amsterdams Kleinkunst Festival, is een sensatie.”
Parool

“In een totaal uit de hand lopende, moorddadige scène over een Spaanse vrouw die het slachtoffer is van de kindertoeslagenaffaire laat Tóth zien dat maatschappelijk geëngageerd nog niet dood is.”
Theaterkrant