Veronique Efomi <<

Huiskamerfestival Oost >>
Za 2 sept 2023 – 20.00 uur – BLOK B
Oosterparkbuurt 

Veronique Efomi is performend dichteres, songwriter en auteur. Ze vertelt waargebeurde verhalen in de vorm van poëzie met onverwachte wendingen, dubbele lagen en absurdisme. Er zit schoonheid in pijn en er fonkelt hoop in kwetsbaarheid die verzegeld worden met de gelaagdheid van haar stem. Haar nalatenschap echoot in de ritme en het zingzeggen dat neoklassieke muziek ten dans vraagt. De afro-syntwave en ambiënt muziek brengt ons in contact met zowel de geschiedenis en de toekomst.
In 2015 maakte ze haar debuut als spokenword-artieste en was haar werk door het hele land te horen. In 2019 is Veronique Efomi benoemd tot één van de Makers van Arnhem.
Na vijf jaar te hebben opgetreden met enkel alleen haar stem, voelde ze zich aangetrokken tot een ander manier om het publiek mee te nemen in haar verhaal. Namelijk door haar voordrachten te laten dragen door muziek. Zo werd in het jaar 2020 haar debuutalbum ‘De Laatste Parel’ geboren. Met dit album kon er een breder publiek kennis maken met haar poëzie. De muziek is geproduceerd door producer en gitarist Bram de Gruijter en zowel gemixt als gemasterd door Wout de Kruijf, State of Sound.
In 2021 kreeg ze haar eerste boek ‘Rijker Dan De Koning’. Het boek vertelt haar waargebeurde verhaal over haar als jong meisje dat worstelde met het gemis van haar vader en neemt ze ons mee in haar onstuimige groeiproces. Ze hanteert een eigentijds ritme dat vlot leest en af en toe vertraagt tot poëtische fragmenten.
Ook is Veronique Efomi in dit jaar gekozen als dichterskeuze van het jaar 2021 door Babs Gons die genomineerd is voor De Johnny van Prijs De Poëzie.
In 2023 heeft ze haar tweede album ‘Gekregen Adem’ uitgebracht. Het album gaat over dankbaarheid. Het gaat over het incasseren van verlies en onbereikbare liefde om erachter te komen dat wat je bent groter is dan pijn. Stil zijn, wetende dat wraak niet zoet is. Een ode aan het verleden en nieuwe bewegingen. Een onverzettelijk gebed dat vloeken verbreken zal.