ARTIESTEN 2018

.
GLODI LUGUNGU
Winnaar jury- en publieksprijs Amsterdams Kleinkunst Festival

Een lange weg is een persoonlijk verhaal over afkomst, opvoeding, volwassen worden en familie. Glodi vertelt over zijn leven met een flinke dosis zelfspot en zijn moeder als stralend middelpunt. Glodi is een eigenwijze, optimistische, boeiende verhalenverteller met grote plannen voor de toekomst.

Biografie
Glodi Lugungu werd geboren in DR Congo, vluchtte met zijn familie naar Nederland en groeide op in Dommelen. Hij studeert Architectuur in Tilburg en woont inmiddels in Amsterdam. Hij is aspirant lid van Comedytrain en winnaar van de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. 

 

 

.

JANNEKE DE BIJL
Winnaar Cameretten 2017!!

Janneke studeerde af als filosoof en begon daarna aan Theateropleiding Selma Susanna. Die rondde ze in 2012 cum laude af. In 2016 werd ze lid van het prestigieuze stand-up comedycollectief Comedytrain. Sindsdien is ze meerdere keren per week te zien in Toomler en speelt ze in theaters door het hele land.

In 2017 won Janneke de jury- en publieksprijs van het gerenommeerde festival Cameretten. Momenteel werkt ze aan haar eerste avondvullende programma. Tijdens het Vondelfestival speelt ze een try-out hiervan.

Daarnaast schrijft Janneke columns en theaterteksten, houdt ze een blog bij en geeft ze schrijfles en tekstadvies.


.
ORGEL VRETEN

Orgel Vreten is een Hammondorgel-project van Thijs Schrijnemakers en Darius Timmers. De twee muzikanten zitten tegenover elkaar op het podium en gaan het gevecht met elkaar aan op hun Hammond, het orgel met het bekende scheurende geluid. Ondersteund door een drummer, een bassist en een soezafonist spelen ze een mix van rock- en soulsongs. Thijs Schrijnemakers is toetsenist in de band van zangeres Wende Snijders, is daarnaast ook docent aan het Rockcity Institute en onderdeel van de rockband Stereo. Darius speelde in de band van Tessa Rose Jackson..
NIENKE NASSERIAN

Dé hit van het Dudokfestival 2017!

Mezzosopraan en klassiek muziektheatermaakster Nienke Nasserian Nillesen (23) is in 2016 afgestudeerd aan de bachelor Muziektheater Klassiek aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Momenteel volgt ze hier de tweejarige master en heeft ze les van o.a. Harry Ruijl, Peter Nilsson en Edward Hoepelman. In Italië volgt ze zangles bij maestro Carmelo Corrado Caruso en ze heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Ed Spanjaard, Lotte de Beer, Miranda van Kralingen en Lior Krezner.

Met haar zelfgeschreven eindexamenvoorstelling Masaï, geregisseerd door Naomi van der Linden, won ze in augustus 2016 de Entreeprijs op Theaterfestival Boulevard. De voorstelling werd enthousiast ontvangen op Festival Mundial en Boulevard en wordt nog steeds regelmatig opgevoerd. Het stuk gaat over Nienke’s band met haar vader, stamhoofd van de Masaï, en haar gróte familie. Persoonlijke verhalen wisselen af met klassieke aria’s en Afrikaanse liederen. Een voorstelling over familie, gemis en cultuurverschil, met muziek als verbindende factor..

STEAM POWER

Eindfeest in de Hollandsche Manege
Gratis toegang vanaf 22.45 uur

Bluegrass rond één microfoon met prachtige liedjes en virtuoos snarenspel.

Laurens Joensen: zang, gitaar
Janos Koolen: zang, mandoline, banjo
Joost van Es: zang, viool
Fay Lovsky: zang, basgitaar