Aron Elstak <<

Brouwersgracht Huiskamerfestival
Zo 5 november 2023 – 14.30 uur
BESTEL TICKETS >>

In Toetje schopt Aron alle hokjes en normen omver. Hij zoekt verbinding in een gepolariseerde wereld. Toetje barst van de komische personages, liedjes en treffende conferences waarin hij de tijdsgeest vat en urgente futiliteiten zoals social media fileert.

Aron steunt Black Lives Matter en zijn hart gaat sneller kloppen van boerenkool met rookworst. Aron is half Surinaams-Indonesisch en half Fries. Hij wil bij iedereen horen en het vooral voor iedereen goed doen, maar het liefst is hij gewoon zichzelf – in al zijn kleuren. Een bolletje ijs wordt pas lekker als je er discodip overheen flikkert. In Toetje speelt hij met vooroordelen en nieuwe inzichten. Hij schuwt de harde grappen niet en bouwt een confettifeest voor iedereen die het met hem vieren wil, in zijn kenmerkende stijl: grootse en kleine liedjes, typetjes en verrassende wendingen.

Aron behoort tot het vaste cabaretteam van Spijkers met Koppen, waarvoor hij meer dan zestig scènes en liedjes schreef en speelde. En hij is de vaste zanger van het Spijkerlied, waarmee elke uitzending wordt afgesloten.

 

‘Genadeloos indrukwekkend’ – Theaterkrant

‘Hij trakteert het publiek op grote en kleine liedjes, imitaties, conferences, typetjes en lichaamstaal. Dat maakt dat je steeds nieuwsgieriger wordt met welke verrassing hij weer op de proppen zal komen. Zijn typetjes zijn aanstekelijk en hij heeft een speelsheid en een gemak met het publiek waar je zijn vakmanschap aan kunt zien.’ – Theaterkrant

‘Aron Elstaks Toetje smaakt naar meer, veel meer.’ – iLoveTheater ★★★★★

‘Kleinkunst van het hoogste niveau’ – Theaterparadijs ★★★★

Foto’s
Mieke van der Raay