Bovenste Knoopje Open   <<

Wilhelmina Huiskamerfestival West >>
Vrij 8 sept 2023 – 19.30 uur – BLOK E
Wilhelminastraat

Sjoerd wordt in zijn vriendenkring niet voor niets ‘de eeuwige optimist’ genoemd. In Hoe is het water? zoekt hij naar broodnodige lichtpuntjes en brengt hij, samen met zijn band, hartverwarmende liedjes ter ontlading van een tijd die soms welhaast apocalyptische trekjes heeft. Tegelijkertijd verschaffen ze een verhelderende en scherpe blik op een wereld vol reclames, filters en complottheorieën. Want in welk water zwemmen we nu eigenlijk precies? Een avond vol humor en herkenning waarop je gegarandeerd optimistischer de zaal uit zal gaan dan je binnengekomen bent.

Bovenste Knoopje Open is een gezelschap met frontman Sjoerd van Capelleveen en bandleden Marcel Kouwenhoven, Job-Jurre Huiskamp en Siebe de Vries. Met ruim 400 speelbeurten op hun naam en hun Nederlandstalige muziek die al bijna een half miljoen keer beluisterd werd zijn deze vier jonge mannen met ontwapenend plezier aan de weg aan het timmeren. Ze stonden meermaals in het voorprogramma van Lucky Fonz III en speelden menig theater en vrijwel alle StuKaFesten van Nederland plat. De Theaterkrant noemt hen “een belofte” en schreef over Sjoerd: “Vertrouwelijk spreekt hij tegen de zaal, reageert ad rem op het publiek, persifleert ontspannen de uiteenlopendste personages, van seksist tot deftige huisdichter.”.

In deze voorstelling worden liedjes gespeeld die middels seizoen 2 (!) van onze podcastreeks Liftmuziek tot stand zijn gekomen. Voor iedere aflevering schreven we een lied n.a.v. van een interview. Je hoort het gesprek en het maakproces van het lied. Als het mogelijk is deze graag vermelden:
Spotify – LINK
Apple Podcast – LINK
Anchor fm – LINK

“Fijn, bomvol kleinkunstprogramma, dat afwisselend ontroert en amuseert, en allerlei prangende thema’s adresseert”
~ De Theaterkrant

” Bovenste Knoopje Open luidt met Tijd Zat een nieuw tijdperk in voor de geëngageerde cabaretier”.
~ De Theaterkrant

Credits
Met Sjoerd van Capelleveen, Marcel Kouwenhoven, Job-Jurre Huiskamp en Siebe de Vries
Eindregie: Leander Zimmerman
Coaching: Michiel Bijmans, Patrick Nederkoorn
Foto: Jeffrey Tomberg
Mogelijk gemaakt door: Het Prins Bernhard Cultuurfonds, Janivo Stichting, Stichting NORMA, Stroomversnellers Cultuur Academy