LENNY KUHR
<<

Donderdag 8 september 2022
Huiskamerfestival Amsterdam West

Bestel tickets >>

Lenny Kuhr zingt tijdens Huiskamerfestival Amsterdam West uit haar grote en levendige oeuvre. De kers op deze taart is het album dat op het label Excelsior is uitgebracht met als titel: Lenny Kuhr. Excelsior zag er wel wat in om de zangeres ‘in de herfst van haar leven’ opnieuw tot artistieke bloei te brengen. En dat is gelukt. Volgens de recensenten zingt Lenny beter dan ooit.
Het is een album waarop ze uit haar comfortzone is getreden met verrassende resultaten. Met nieuw werk van haarzelf en met werk dat collega’s speciaal voor haar schreven. Stef Bos schreef het nummer ‘Nog steeds een troubadour’. Ook Spinvis schreef een lied voor haar en met Elke Vierveijzer schreef Lenny samen twee nummers. Er staan ook twee liedjes van haar dochter Daphna die in Israël woont op het album waarvan eentje van tekst is voorzien door haar in 2014 overleden ex partner Herman Pieter de Boer.


De nieuwe titelloze plaat van Lenny Kuhr is een rijk gearrangeerd popalbum. “Ik voelde me gedragen door de muziek,” zegt Kuhr over haar 33e album. Lenny Kuhr loopt over van de vitaliteit: elf ijzersterke en gevarieerde liedjes, gezongen met de nog steeds spatzuivere stem van La Kuhr, met veel gevoel gearrangeerd door Reyer Zwart.

Lenny is een van de iconen van het Nederlandse lied en met zo’n overrompelende plaat keert Lenny Kuhr zomaar weer terug in de spotlights. Ook tot haar eigen vrolijke verbazing. “Ik kan ook poppy zingen, blijkbaar.”