SIMON VERLINDEN  <<

Wilhelmina Huiskamerfestival Amsterdam West
Vr 06 / Za 07 september 2024 – 19:30

Simon Verlinden (1997) heet u welkom. U kent hem niet. Hij u ook niet. Maar hij heet u welkom. Van harte. Want hij heeft u nodig. Omdat het op die manier gezelliger is. Omdat er al zoveel zelf moet. Omdat samen koffie drinken lekkerder is. Geraken twee bomen die naast elkaar groeien ooit uitgepraat? Hij weet het niet.

Graag! is een absurde, tragikomische rollercoastervoorstelling waarin je wordt meegezogen in het leven van Simon Verlinden. Zijn roze bril perspectief staat haaks op het cynisme van vandaag en zijn poëtische blik op de wereld maakt van het alledaagse iets betoverends. Noem hem een hopeloze romanticus of een tevredenheidsexpert, maar niet naïef. Want hij is niet naïef, hij is idealistisch.

Simon groeide op in Leuven, België, waar hij wiskundige ingenieurswetenschappen studeerde en uiteindelijk aan een doctoraat in de sterrenkunde begon. Hoewel de mysteries van het heelal hem steeds zullen interesseren, gaf het onderzoek hem geen voldoening. Hij koestert al jaren de droom om op het podium te staan en maakt met deze voorstelling zijn eerste stap:one small step for man, one giant leap for Simon Verlinden.

 

“Landgenoot Wim Helsen zal trots op hem zijn.” – NRC

“zijn angst voor eieren luidde het hoogtepunt van de finale in (…) Verlinden speelt dat zó goed dat de rillingen over je lijf lopen.” – Parool

Foto: Anne van Zantwijk