TRIO GALANTES
<<

Vrijdag 9 september 2022 – BLOK E
Wilhelmina Huiskamerfestival West
BESTEL TICKETS >>

Trio Galantes is een in Amsterdam gevestigd Romantic Trio gespecialiseerd in de grote hits van de gouden jaren van de Latijns-Amerikaanse muziek, de jaren 30, 40 en 50. Gevormd door drie klassiek geschoolde musici – Alvaro Pinto Lyon (Chili), Humbero Albores Martinez (Mexico) en Augusto Valença (Brazilië) –  treedt het Trio Galantes op in intieme en grote zalen verschillende originele en fusion Latijnse stijlen, inclusief bolero’s, coplas, huapangos, tango’s, bossa nova en balladas.

Trio Galantes kwam tot leven in 2017 en putte uit de gedeelde passie van de leden voor de rijkdom aan repertoire van Latino Music, en de rijke erfenis van vocalisten-gitaristen trio’s in Spaanstalige  America die traditioneel de werken van de grote Latijns-Amerikaanse componisten uitvoerden.

In 2017 trad het trio voor het eerst op in Kasteel Amerongen.

In 2018, na een reeks concerten in het Munganga theater in Amsterdam, werd het Trio uitgenodigd om samen te werken met Componist Patricio Wang tijdens het AVAS Live – Red Ribbon Concert in de week van Aids Memorial Day, in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima.

In 2019 startte het Trio een samenwerking met jazzzangeres Laura Fygi en trad verder op tijdens concerten in Rotterdam (Matrix Theater) en Haarlem (Rosenstock-Huessy Huis). In hetzelfde jaar werkte de groep samen met DJ / Producer Phil Zacharias voor een project van “lounge” -remixen van de opnames van het Trio.

In 2020 trad Trio Galantes op in het Pop Up Podium – de Hallen openingsconcert in Amsterdam, met verdere optredens in het Munganga Theater en in Hillevliet-Rotterdam. In februari werd het concert van Trio Galante met Laura Fygi in Laren uitgezonden op NPO Radio 2 Soul & Jazz.

In maart 2022 debuteerde Trio Galantes in het Concertgebouw Amsterdam in maar liefst 17 familie- en schoolconcerten in samenwerking met Theater Jaski en Het Concertgebouw. In november keert het trio terug naar Rotterdam voor een concert in samenwerking met jazzdiva Laura Fygi in de grote zaal van de Doelen.

Alvaro Pinto Lyon Chili | Humberto Albores Martinez Mexico | Augusto Valença Brazilië